06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Burdur gazel böreği Tarifi
GEREKLİ MALZEME
4 bardak elenmiş un
1 bardak nişasta
2 bardak erimiş yağ ya da zeytinyağı
Yeterince tuz, su
İÇİ İÇİN:
250 gr kıyma
2 adet patates
Küçük bir demet maydanoz
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
İki kaşık yağ içerisinde rendelenmiş soğan, rendelenmiş patates ve kıyma ateşte biraz öldürülür, ocaktan indirilir Tuzu biberi maydanozu konur, karıştırılır, soğumaya bırakılır
Hamuru, una su ve tuz katılarak kulak memesinden daha katı tutulur, iyice yoğrulur
Cevizden büyük parçalara ayrılır, beze yapılır, üzerine nemli bez örtülür
Bir müddet dinlenen bu bezeler nişasta ile incecik açılır, ayrı ayrı serilir
Az bir zaman sonra yağlanmış bir tepsiye ilk yufka serilir Yufkalar tepsiden büyükse hafifçe kırıştırılır Her bir yufka kondukça üzerlerine erimiş yağdan kaşıkla serpilir Yufkaların yarısı bitince üzerine evvelce hazırlanan iç düzgünce yayılır Uzerine bir yufka daha konur, tekrar üzeri yağlanır Böylece üzerine serilen yufkalar yağlanmak suretiyle tamamlanır En üste yağla karışık bir yumurtanın sarısı sürülür Yahut yoğurtla karışık yağ sürülür
Onbeş yirmi dakika sonra kareler şeklinde kesilir, sonra bu karelerin karşılıklı iki ucundan kesilerek üçgen şekli verilir Fırına verilerek alt ve üstü pişinceye kadar fırında bırakılır
|
|
|