Yalnız Mesajı Göster

Somon Izgara (4 Kişilik) Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somon Izgara (4 Kişilik) Tarifi



MALZEMELER
4 Somon Fileto
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Hardal
1 Demet Dereotu
12-16 Taze Patates
15 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş İnce Kıyılmış Sarmısak
Karabiber, Kırmızıbiber, Tuz


HAZIRLANIŞI
Somon filetoları zeytinyağı, hardal, tuz, biber ve ince kıyılmış dereotu karışımında 1 saat bekletip ızgarada kızartın
Patatesleri akar su altında sert bir fırçayla kuvvetlice fırçalayın Kabukları iyice temizlenince sarmısak, tuz ve kırmızıbiberle hazırladığımız sosa batırıp kızgın tereyağında sürekli çevirerek kızartın
Somon dilimlerini servis tabağına alın Hazırladığınız patatesleri etrafına yerleştirin Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın Arzu ederseniz garnitür olarak soya filizi ve haşlanmış bezelye kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla