Yalnız Mesajı Göster

Somon baligi tartar Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somon baligi tartar Tarifi



MALZEMELER
1 kg taze somon balığı
2 adet limon
Zeytin yağ
Maydonoz
Bir çorba kaşığı kapari (isteğe bağlı olarak)
Karabiber
Tuz
Tost ekmeği

HAZIRLANIŞI
1Balıkçınıza somonun filetolarını ayırtın
2Somon filetoları az kaynar tuzlu suda 3-4 dakkika haşlayın Olabilecek kalan kılçıkları ayırın
3Süzüp ve soğutuktan sonra balığı ince ince kıyın Üzerine limon suyu,zeytin yağı, kıyılmış maydonoz, kapari, tuz ve biber ilave edin Iyice karıştırın
4Tost ekmeklerini kızartın, hazırladığınız karışımı üzerine koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla