Konu
:
Sardalya Tuzlama Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sardalya Tuzlama Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sardalya Tuzlama Tarifi
MALZEMELER
500 gr sardalya
tuz (dişli sanayi tuzu)
HAZIRLANIŞI
Sardalyaları yıkayıp pullarını bıçak kullanmadan dikkatlice ayıklayın
Ensesinden tutup kafalarını kopararak karınlarını temizleyin
Temizlenmiş balıkları iyice yıkayın ve kılçıklarını ayıklayıp iki parça fileto haline getirip kapatın
Tuzlama yapacağınız miktara bağlı olarak bir teneke veya cam kavanoz temin edin
Kabın dibine yaklaşık bir santim kalınlığında tuz yayın
Tuzun üzerine kapatılmış filetoları bir ters bir yüz olarak dizin
Üzerlerini tuz ile örtün ve tekrar filetoları bir ters bir düz dizip üzerlerini tuzla örtün
Balıklar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın
Son olarak üstüne bir tabak veya tahta koyup onun üzerine de ağırlık (örneğin temiz bir taş) koyun
Filetolar, eğer buzdolabında saklanacaksa 1 haftada hazır olur
Servis yapmadan önce tuzlamaları yıkayın ve iki saat elma sirkesinde bekletin
Üzerine zeytinyağı limon sıkın
Not:
1
Balıkları fileto çıkarmadan ve kafasını koparmadan, solungaçlarından tutup karnını yarmadan temizlemek te mümkündür
Bu durumda tuz balık eti ile fazla temas etmiyeceği için daha lezzetli olur
Ancak balıkların kafalarını taşla ezmek gerekir
2
Sofra tuzu yerine iri çekilmiş sanayi tuzu kullanılması tavsiye olunur
3
Tuzlama 15 günden fazla saklanacaksa salamurasını 15 günde bir yenilemek gerekir
Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Hamsi, kolyos
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul