Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Izgara Uskumru (4 Kişilik) Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Izgara Uskumru (4 Kişilik) Tarifi



MALZEMELER
4 orta boy temizlenmiş, uskumru
Tuz ve karabiber
1 1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon


HAZIRLANIŞI
Balıkları durulayıp kurulayın Keskin bir bıçakla balıkların her iki yanlarım da çaprazlamasına çizin
Izgarayı ısıtın Balıkların içini dışım tuz ve biberle tatlandırın İçlerini biraz limon suyuyla ıslatın Üstlerine kimyon ve birkaç yemek kaşığı limon suyu serpiştirin
Balıkları, bir kez alt üst ederek 10 dak ızgarada pişirin Bu arada zaman zaman üstlerine limon suyu serpiştirin Dilerseniz pişme sırasında bir miktar daha kimyon kullanabilirsiniz Balıkları bekletmeden sıcak olarak servis yapın
HAZIRLAMA: Balıkçıdan balıkları temizlemesini ve kafalarım ayırmasını isteyin
ALTERNATİF: Uskumru yerine benzer herhangi başka bir balık kullanabilirsiniz
EKONOMİ: Balıkçıdan varsa balığın yumurtalarım ayırmasını söyleyin 2 kişi için lezzetli bir kahvaltı veya öğle yemeği olabilir Yumurtaları durulayıp kurulayın Tuz ve biberlenmiş una batırıp 1-2 dak tereyağında kızartıp yağlanmış tost ekmeği üstünde servis yapın
SERViS ÖNERİSİ: Limon dilemleri ve maydanozla süsleyin, tereyağlanmış kepek ekmeği ve yeşil salata ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla