Yalnız Mesajı Göster

Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara (6 Kişilik) Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marine Edilmiş Kılıç Balığı Izgara (6 Kişilik) Tarifi



MALZEMELER
2 kg kılıçbalığı
4 diş sarmısak
6 yaprak fesleğen
MENUYER SOS MALZEMESÎ
1 kuru soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
1/4 demef maydanoz
2 yemek kaşığı kapari çiçeği
1 limonun suyu


HAZIRLANIŞI
SOSUN HAZIRLANIŞI Sos madzemelerini çok ince kıyın Tereyağında soğan, sarmısak ve kapari çiçeğini kavurun Limon suyu ve maydanozu idave ederek karıştırın ve ocaktan alın
BALIGIN HAZIRLANIŞI Kılıçbalığını temizleyip, etini dilimleyin Kıyılmış soğan, ince doğranmış sarmısak ve tuz ile harmanlayarak 15-20 dakika dinlendirin Balığı kömür ızgarasında pişirip patates ve çeşitli yeşilliklerle servis yapın Eğer arzu ederseniz üzerine sarmısaklı tereyağı sürebilir veya menüyer sos dökerek servise sunabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla