Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Fasulye Ezmesi Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Fasulye Ezmesi Tarifi



MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye

Üzeri İçin;
3 dal taze yeşil soğan (çok incecik doğranacak)
Yarım demet maydanoz (çekince kıyılacak)

HAZIRLANIŞI
Kuru fasülyeyi mutlaka bir gece önceden bol suyla ıslatmamız gerekir Böylece fasülye yumuşar, daha çabuk pişer ve pişerken de şekli, rengi bozulmaz
Ertesi sabah suyunu süzdürdüğümüz fasülyeleri orta boy bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım Suyunu süzüp, bir çatalla veya mutfak robotunda iyice ezip, püre haline getirelim Hazırladığımız sosu fasülye püresiyle harmanlayalım Sonra bir servis tabağına bu püreyi yayalım Üzerine çok ince doğranmış yeşillikleri karıştırarak serelim En sonunda ise biraz zeytinyağı gezdirip, servise sunalım

SOSUN TARİFİ
Öte yandan bir kase içinde sos için zeytinyağı, limon suyu ve sirkeyle beraber baharatları karıştıralım Tuzu ekleyip, iyice çırpalım

Alıntı Yaparak Cevapla