Konu
:
Salmohero Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Salmohero Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salmohero Tarifi
MALZEMELER
4 adet orta boy havuç (çok ince rendelenecek)
Yarım su bardağı iç badem (çok ince çekilecek)
1 adet büyük boy kuru soğan (yemeklik ince kıyılacak)
3 diş sarmısak (dövülecek)
1 dilim bayat ekmek (ıslatılacak)
1 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde küp doğranacak)
1 adet yeşil sivri biber (ince halka şeklinde dilimlenecek)
Süslemek İçin;
2 adet haşlanmış katı yumurta
HAZIRLANIŞI
Öncelikle havuçları rendenin en ince gözünde rendeleyelim
Kabukları soyulmuş iç bademi çok incecik dövelim ya da çekelim
Şimdi de bir mutfak robotunun içine doğranmış kuru soğan, dövülmüş sarmısak, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek, ince kıyılmış domates ve biber koyarak 1-2 dakika kadar çekelim
Çok ince taneli bir karışım elde edelim
Sonra içine sos malzemeleri olan zeytinyağı, sirke, tuz, karabiberi ekleyerek, tekrar robotto 1 dakika kadar çekelim
Öte yandan derin bir karıştırma kabının içinde rende havuç ve çekilmiş bademleri karıştıralım
Üzerine robotta hazırladığımız sosu gezdirerek iyice harmanlayalım
Servis tabağına düzgünce yerleştirilip, dilimlenmiş katı yumurtalarla süsleme yapalım ve servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul