Konu
:
Vadeli Tuzlu Simit Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Vadeli Tuzlu Simit Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vadeli Tuzlu Simit Tarifi
MALZEMELER
5 su bardağı un
1 su bardağı margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 çay bardağı sıvıyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin;
1 adet çırpılmış yumurta akı
Yarım çay bardağı susam
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir yoğurma kabının içinde hamur malzemelerimiz olan; yumuşamış margarin, sıvıyağı, yoğurt, yumurta, tuz ve unu iyice karıştırıp, 5-6 dakika kadar sıkıca yoğuralım
Sonra da iyice kıvama gelip, özleşen hamuru bir kenarda en az 30 dakika kadar dinlendirelim
Şimdi fırın tepsisini, yumuşamış margarinle iyice yağlayalım
Öte yandan dinlenen hamurdan, kabuksuz ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak iki elimizin arasında ince uzun şerit şeklinde yuvarlayalım
Sonra da bu yuvarlak şeritin iki ucunu birleştirerek minik simit şeklini verelim
Hazırladığımız simitleri bir tasın içinde çırpılmış yumurta akına daldıralım ve sonra da iyice susama bulayalım ve yağlanmış fırın tepsisine dizelim
En az 10 dakika önceden 175 dereceye ayarladığımız ve ısıttığımız fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirelim
Fırından alıp, soğumaya bırakalım ve sonra da servise sunalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul