Yalnız Mesajı Göster

Saçaklı Mantı Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saçaklı Mantı Tarifi



MALZEMELER
5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü ve suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yeteri kadar kırmızı pul bîber, tuz, karabiber, maydanoz


HAZIRLANIŞI
Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin
Daha önceden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin İçerisine tuz ve karabiber ilave edin Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin Tavuk suyunu üzerine gezdirin
Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika fırında pişirin Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla