Yalnız Mesajı Göster

Peynirili Makarna Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirili Makarna Tarifi



MALZEMELER
350 gr burgu makarna
1 mozzarella ya da dil peyniri
2 adet patlıcan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
400 gr küp domates
zeytinyağı
rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
karabiber
patlıcanları
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları soyup yıkadıktan sonra ince halkalar şeklinde dilimleyin Bir süzgece koyup tuzlayın ve acı suyunu salıncaya kadar bir saat bekleyin Bu arada 4 çorbakaşığı zeytinyağında sarımsağı kavurun
Sonra sarımsağı çıkarın ve aynı yağa, rendelenmiş domatesi koyun Tuz ve karabiber ekledikten sonra on dakika kadar pişirin Sonra da kıyılmış maydanozu ekleyin Patlıcanları kurulayın ve iyice kızdırdığınız bolca zeytinyağında iki taraflı kızartın
Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın Süzdükten sonra domatesli sosu katın Üstüne de rendelenmiş biraz parmezan peyniri (veya eski kaşar) serpin Isıya dayanıklı bir fırın kabının dibine bir kat makarna koyun Üstüne birkaç patlıcan dilimi, birkaç da mozzarella ya da dil peyniri yerleştirin
Tüm malzemeler tükenene kadar sırasıyla bir kat patlıcan, bir kat peynir yerleştirin Yüzeyini rendelenmiş parmezan peyniri ya da eski kaşarla kaplayıp önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 15-18 dakika kadar bırakın Sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla