Konu
:
Peynirili Makarna Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirili Makarna Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirili Makarna Tarifi
MALZEMELER
350 gr burgu makarna
1 mozzarella ya da dil peyniri
2 adet patlıcan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
400 gr küp domates
zeytinyağı
rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
karabiber
patlıcanları
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları soyup yıkadıktan sonra ince halkalar şeklinde dilimleyin
Bir süzgece koyup tuzlayın ve acı suyunu salıncaya kadar bir saat bekleyin
Bu arada 4 çorbakaşığı zeytinyağında sarımsağı kavurun
Sonra sarımsağı çıkarın ve aynı yağa, rendelenmiş domatesi koyun
Tuz ve karabiber ekledikten sonra on dakika kadar pişirin
Sonra da kıyılmış maydanozu ekleyin
Patlıcanları kurulayın ve iyice kızdırdığınız bolca zeytinyağında iki taraflı kızartın
Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın
Süzdükten sonra domatesli sosu katın
Üstüne de rendelenmiş biraz parmezan peyniri (veya eski kaşar) serpin
Isıya dayanıklı bir fırın kabının dibine bir kat makarna koyun
Üstüne birkaç patlıcan dilimi, birkaç da mozzarella ya da dil peyniri yerleştirin
Tüm malzemeler tükenene kadar sırasıyla bir kat patlıcan, bir kat peynir yerleştirin
Yüzeyini rendelenmiş parmezan peyniri ya da eski kaşarla kaplayıp önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 15-18 dakika kadar bırakın
Sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul