Konu
:
Portakallı Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Pasta
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Pasta
MALZEMELER:
2 Su bardağı un
2 Su bardağı toz şeker
4 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
2 Adet portakal
KREMASI:
2 paket krem şanti
1 su bardagi soguk sut
üzeri için süsleme şekerleri
YAPILISI :
1
Bir portakalın kabuğunu rendeleyin
2
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın
3
Beyazları katılaşana kadar çırpın
4
Şekeri, yumurta sarıları ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın
5
Un, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve iki portakalin suyunu ilave edip iyice karıştırın
6
Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş hazırladığınız karışıma ilave edin
7
Kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
8
Keki ikiye bölün
9
İki paket kremşanti tozunu 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın
10
Kekin arasına ve üstüne sürün
11
Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
NOT: Hamurun kalıba yapışmaması için kek kalıbını yağlayın ve üzerine çok az un serpin
Yada tabanına yağlı kağıt yerleştirebilirsiniz
Ayrıca bu pastanın kekini ıslatmanıza gerek yok ; çünkü keki ıslak kek gibi oluyor
Ayrica bu pastanin kekini sade olarakta ikram edebilirsiniz
Ben o hali ilede cok lezzetli buldum
Tercih sizlerin
Kremali yaparsaniz portakalli pasta; kremasiz yaparsaniz portakalli islak keke gibi oluyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul