Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Pasta

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Pasta






MALZEMELER:

2 Su bardağı un
2 Su bardağı toz şeker
4 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
2 Adet portakal

KREMASI:

2 paket krem şanti
1 su bardagi soguk sut
üzeri için süsleme şekerleri

YAPILISI :

1 Bir portakalın kabuğunu rendeleyin
2 Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın
3 Beyazları katılaşana kadar çırpın
4 Şekeri, yumurta sarıları ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın
5 Un, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve iki portakalin suyunu ilave edip iyice karıştırın
6 Çırpılmış yumurta aklarını yavaş yavaş hazırladığınız karışıma ilave edin
7 Kek kalıbına boşaltıp, önceden orta derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin
8 Keki ikiye bölün
9 İki paket kremşanti tozunu 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın
10 Kekin arasına ve üstüne sürün
11 Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz


NOT: Hamurun kalıba yapışmaması için kek kalıbını yağlayın ve üzerine çok az un serpin Yada tabanına yağlı kağıt yerleştirebilirsiniz Ayrıca bu pastanın kekini ıslatmanıza gerek yok ; çünkü keki ıslak kek gibi oluyor

Ayrica bu pastanin kekini sade olarakta ikram edebilirsiniz Ben o hali ilede cok lezzetli buldumTercih sizlerinKremali yaparsaniz portakalli pasta; kremasiz yaparsaniz portakalli islak keke gibi oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla