Konu
:
KESTANE ŞEKERİ - KESTANE ŞEKERİ Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
KESTANE ŞEKERİ - KESTANE ŞEKERİ Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
KESTANE ŞEKERİ - KESTANE ŞEKERİ Tarifi
KESTANE ŞEKERİ
Malzemeler :
½ Kg Kestane
350 gr Tozşeker
2 tatlı kaşığı Vanilya
Su
Hazırlanışı :
Kestanelerin dış kabukları soyulur
İç kabukları ile suya konarak iç kabuklar soyulana kadara, hafif ateşte kaynatılır
Ateşten indirilir ve iç kabukları soyulur
Şeker tencereye konur
Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir
Karıştırmadan şekerin erimesi beklenir
Eridikten sonra kestaneler konulur ve çok hafif ateşte, kaynatmadan 2 saat pişirilir
Ateşten alındıktan sonra 1 gün beklenir
Sonra kalan şurubu eminceye kadar çok hafif ateşte yeniden pişirilir
Servis yapılırken, üstlerine Vanilya serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul