Yalnız Mesajı Göster

KESTANE ŞEKERİ - KESTANE ŞEKERİ Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KESTANE ŞEKERİ - KESTANE ŞEKERİ Tarifi



KESTANE ŞEKERİ

Malzemeler :

½ Kg Kestane
350 gr Tozşeker
2 tatlı kaşığı Vanilya
Su

Hazırlanışı :

Kestanelerin dış kabukları soyulur İç kabukları ile suya konarak iç kabuklar soyulana kadara, hafif ateşte kaynatılır Ateşten indirilir ve iç kabukları soyulur

Şeker tencereye konur Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir Karıştırmadan şekerin erimesi beklenir

Eridikten sonra kestaneler konulur ve çok hafif ateşte, kaynatmadan 2 saat pişirilir

Ateşten alındıktan sonra 1 gün beklenir Sonra kalan şurubu eminceye kadar çok hafif ateşte yeniden pişirilir

Servis yapılırken, üstlerine Vanilya serpilir

Alıntı Yaparak Cevapla