Konu
:
Pırasalı Çin Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Çin Böreği Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Çin Böreği Tarifi
MALZEMELER
3 adet yufka
2 adet yumurtanın akı
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
3-4 adet orta boy pırasa
1 adet orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
3 adet beyaz lahana yaprağı
1,5 su bardağı süt
1 kase galeta unu
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince kıyın, sıvıyağda kavurun
Ardından çok ince doğranmış lahanayı, rendelenmiş havucu ve ince doğranmış pırasayı ekleyin
Tuzu ve karabiberide atın, kavurun
Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın
İlk yufkayı serip üzerine yumurta aklı karışımdan sürün
Tüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin
Üçüncü yufkanın üzerine hiç birşey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen olarak kesin
Üçgenlerin geniş kısmına sebzeli harcımızdan koyup, yan kenarlarını içe katlayıp rulo gibi sarın
Börekleri sütün içinde 5 dakika bekletin
Galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin ve orta hararetli fırında alt üst eşit pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul