Konu
:
Sacher Kareleri (Sacher Squares)...
Yalnız Mesajı Göster
Sacher Kareleri (Sacher Squares)...
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sacher Kareleri (Sacher Squares)...
Sacher Kareleri (Sacher Squares)
Malzemeler:
zemini icin:
125 gr un
60 gr tereyag
kup kup kesilmis
60 gr toz seker
Hafif cirpilmis iki yumurta sarisi
2 cay kasigi buzlu su
Hazırlanması:
firini 180 dereceye ayarlayin
yogurma kabiniza unu eleyin
ardindan tereyagini ekleyip parmak uclarinizla yogurun
sekeri ekleyip tahta kasikla karistirin ve yumurta sarilarini ekleyin
en son buzlu suyu da koyduktan sonra puruzsuz bir hamur elde edene dek yogurun
gerekirse su ekleyebilirsiniz ama gerekecegini pek sanmiyorum
Tepsinize sereceginiz yagli kagida 18 cm ye 27 cmlik bir dikdorten cizin
ve ters cevirip tepsiye koyun
Elde ettiginiz hamuru merdaneyle acip
dortgenin tam ustune gelecek sekilde kagida serin
dikdortgenin disina gelen fazla yerlerini bicakla ayirin ve firinda 10 dakika altin sarisi renk alana kadar pisirin
firindan cikarip sogutun
Kek icin:
Malzemeler:
125 gr un
40- 50 gr kakao
250 gr pudra sekeri
100 gr tuzsuz tereyag
2 yemek kasigi kayisi marmeladi ( ben Coccolat'dan pastacilarin kullandigindan aldim)
Sarisi beyazi ayrilmis 4 yumurta
yumurta aklarini cirparken kullanmak icin bir fiske tuz
ekstradan uzeri icin 1 su bardagi kayisi marmeladi
Hazırlanması:
firini 180 dereceye ayarlayin
18 cmye 28 cm dikdortgen kalibinizi yaglayin
benim kalibim buyuyen kaliplardan oldugu icin altina serdigim yagli kagidi ice dogru kivirdim sizma olmasin diye
kakao ve unu genis bir karistirma kabina eleyin
ortasini havuz gib acin
isiya dayaniklii ayri bir kapta sekeri
yagi ve 2 kasik marmaeladi karistirin
cok kisik ateste tereyag eriyip seker yagin icinde kabybolana kadar karistirin
ve atesten aldin
yagli karisimi havuz gibi actigniniz unlu kakao karisimin ortasina dokun
iyice karistirip ve malzemeler birbirini ozumsedikten sonra yumurta sarilarini ekleyip yine cok iyi karistirin
temiz ve kuru bir cirpma kabinda yumurta beyazlarini koyun ve bir fiske tuz esliginde kar gibi olana dek hic durmadan mikserle cirpin
kabi ters cevirdiginizde dusmeyecek kivama geldiginde cirpmayi birakin ve aaaal bir kasik yardimiyla kakaolu karisimin icine yedirin
kalibiniza bu karisimi dokun ve yaklasik 30 dakika
keke batirdiginiz bicak veya kurdan temiz cikana dek pisirin
kek pistikten sonra sogumasi icin 15 dakika bekleyip kalibindan ayirin
kaplama malzemesi:
malzemeler:
250 gr bitter cikolata
250 ml cig krema
Hazırlanması:
teflon sutlugunuzun icine cikolata ve kremayi koyun
cikolata kremayla butun olana kadar cok kisik ateste ara sira karistirarak eritin
Oda sicakliginda sogumasi icin birakin
sakin ara sira karistirmayi unutmayin ustu kabuk baglamasin
marmeladi mikrodalgada veya benmari usulu
hatta daha kolayi teflon sutlukte ocakta isitin
puruzsuz bir kivam almasini bekleyip kenara alin
ilk pisirdiginiz zeminin uzerini fircayla marmelada bulayin ve dikkatli bir sekilde ustune kakaolu kek kismini yerlestirin
yapismasi icin hafifce ama cok hafifce ustune pat pat vurun
Keskin bir bicakla 24 kareye ayirin
her karenin yan yuzeylerine fircayla marmeladi surun
bu parcalari izgaranin ustune alin
aralarinda en az 4 cm bosluk kalsin
Spatulayla cikolatali kaplama sosumuzu
altina yagli kagit serilmis tepsi olan izgaranin ustundeki sacher squarelerimizin tabani haric her yerine surelim
bu cok sabir gerektiren bir is
ben bir sure sonra elimle sosun icine daldirmaya basladim
kenarlardaki acikliklar icin de krema sikicaginin en ince ucunu kullanabilirsiniz
sosun karelere yerlesip sogumasini bekleyin ve soguduktan sonra krema torbasina doldurdugunuz kaplama sosuyla karelerin ustune S harfi yapin
Hava almayan bir kapta saklanirsa 5 gun dayanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul