Konu
:
Tatar Böreği (Eskişehir)
Yalnız Mesajı Göster
Tatar Böreği (Eskişehir)
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatar Böreği (Eskişehir)
Tatar Böreği (Eskişehir)
250 gr kıyma
6-7 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Hamur için:
1
5 su bardağı un
1 yumurta
3 çorba kaşığı su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz
1
Maydanozu kıyın
Bir kapta kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın
2
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Ortasını havuz gibi açıp tuz, yumurta ve suyu ekleyip yoğurun
Üzerine nemli bir bez örtüp hamuru dinlendirin
3
Hamuru 2 parçaya ayırın
Tezgâha un serpip bezeleri 30-35 cm çapında açın
Yufkaları 4'er cm kareler olacak şekilde kesin
4
Fırın tepsisini 2 kaşık yağ ile yağlayın
Hamur karelerinin iki uçlarını birbirleriyle birleştirerek kayık şekline getirin
Ortalarına iç malzemeden yerleştirip fırın tepsisine dizin
Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün
5
Fırını ısıtın
Et suyunu ısıtıp bir bardağını hamurların üzerine gezdirerek dökün
Tepsiyi fırına verin
10 dakika pişirdikten sonra üzerlerine tekrar 1 bardak sıcak et suyu gezdirin
Kalan et suyu bitene kadar her seferinde 1 bardak et suyunu hamurların üzerine gezdirip 10 dakika pişirin
6
İki kaşık sıvıyağı tavada kızdırın, kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın
Sarımsakları ezip yoğurda ilave edin
Mantıları servis tabağına alıp üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirin
Üzerine biberli yağı gezdirip servis yapın
Dilerseniz sumak da serpebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul