Konu
:
Kuru Mantı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Mantı Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Mantı Tarifi
MALZEMELER
1/2 kg un
1 yumurta
2 yemek kaşığı yağ
1 mama kaşığı tuz
İçi için:
250 gr tavuk veya dana kıyması
bir miktar kıyılmış maydanoz
kırmızı biber, karabiber
Sosu için:
2 su bardağı tavuk suyu
1 kaşık salça
1 kaşık sıvı yağ
Üzerine:
sarmısaklı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Yağ, un, su ,tuz ve yumurta kulak memesi kıvamından biraz daha katı olacak şekilde yoğurulur
Bu hamur yumağı 3 parçaya ayrılır
Her parça üzerine un dökülerek merdaneyle açılır
2-3 mm kalınlık yeterlidir
Çay bardağıyla bastırılarak yuvarlaklar çıkartılır
Ortalarına bir miktar etli harç konulur
6 tane çıkıntı olacak şekilde bükülür
(Bu kısım biraz maharet işidir) yağlanmış tepsiye kıvrılmış uçlar alta gelecek şekilde dizilir
Üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür
150 derecelik fırında 25-30 dakika kızartılır
Küçük bir tencerenin dibinde 1 kaşık salçayla sıvı yağ karıştırılır
Üzerine 2 bardak tavuk suyu eklenir
Fırında kızaran mantılar yayvan bir tencereye alınır
Sıcak durumdaki sos üzerine dökülür
Kısık ateşte sosu tamamen çekene kadar pişirilir
Arada bir karıştırılır
Servis tabağına alınıp üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür
Pul biber ve maydanozla süslenerek servis yapılır
Arzuya göre üzerine eritilmiş tereyağı da dökülebilir
Not : Gerçekten yapılışı çok zor bir yemektir ancak yemek hazırlanıp önünüze geldiğinde ilk lokmadan sonra tüm yorgunluğunuzu unutursunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul