Kıymalı ramazan pidesi
MALZEME:
Ramazan pidesi 1 adet Tereyağı 3 yemek kaşığı
Soğan 2 adet Kıyma 350 gr
Domates salçası 1 yemek kaşığı Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı
Karabiber 1/2 tatlı kaşığı Maydanoz 1/2 demet
Et suyu 1 su bardağı Yoğurt 1 1/2 su bardağı
Sarımsak 2 diş Tuz
YAPILIŞI:
1 Tereyağı geniş bir kaba konur, eritilir, Ramazan pidesinin altı üstü biraz kızartılır 2 Ayrı bir kapta, kıyma ile piyaz şeklinde doğranmış soğan kavrulur; salça, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızı biber, tuz ve et suyu ilave edilir, bir taşım kaynatılır 3 Bu karışım pidenin üstüne dökülür, pideler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirilir 4 Sarımsak, yoğurtla karıştırılır ve pidenin üzerine konur
Not: Arzu edilirse üzerine kızdırılmış biberli yağ gezdirilir
|