Yalnız Mesajı Göster

Ramazan Yemekleri - Ekmek Dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Yemekleri - Ekmek Dolması



MALZEME:

Dolma ekmeği 1 adet Kıyma 250 gr
Dere otu 1 demet Karabiber 1 tatlı kaşığı
Tereyağı 1 yemek kaşığı Tuz

YAPILIŞI:
1 Birgün bekletilmiş dolma ekmeğinin altından yuvarlak bir kapak açılır, içerisindeki iç alınır Ovalamak suretiyle ufalanır
2 Bir kaba kıyma konur, suyunu çekinceye kadar kavrulur, içine ince kıyılmış dere otu, tuz ve kara biber konur
3 Bir tencerede bir kaşık yağ eritilir, ekmek içleri yağda çevrilir, kıymaya karıştırılır, soğutulur Ekmeğin içine doldurularak kapağı kapatılır
4 Geniş, yayvan bir tencerenin dibine bir ızgara ya da tahta çubuklar konur, üzerine ekmek oturtulur, kapak kapatılır
5 Ayrı bir kapta bir bardak et suyu ve bir bardak su kaynatılır, azar azar ekmek üzerine kepçeyle gezdirilir Kısık ateşte et suyu bittikçe kepçeyle üstüne gezdirilir Kabuk ekmek yumuşayınca üçgen şeklinde kesilerek servis yapılır (Ancak, ekmeğin çok yumuşamamasına dikkat edilmelidir) Not: İzmir yöresi Ramazan yemeklerindendir

Alıntı Yaparak Cevapla