Yalnız Mesajı Göster

Ramazan Yemekleri - Ramazan Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Yemekleri - Ramazan Pilavı



Yarım kg dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 su bardağı erişte
1 su bardağı nohut
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz

# Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır Etin üzerine ince kıyılmış soğan az tuz ve 5 su bardağı su eklenir, tencerede ya da düdüklü tencerede pişirilir
# Tencereye tereyağı ve ayçiçeği yağı konur Isınınca erişte atılır, pembeleşene dek kavrulur
# Üzerine suda bekletilmeden yıkanmış süzülmüş pirinç eklenir, 5 dakika kadar kavrulur
# Daha sonra üzerine nohut, soyuyla birlikte soğanlı et, tuz ve karabiber ilave edilir Tencerenin kapağı kapatılır
# Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır 10 dakika daha pişirilir Tencere ile kapak arasına kağıt havlu kapatılır, ateş söndürülür, yarım saat dinlendirilir
# Süre sonunda pilav geniş dişli bir çatalla pirinçler zedelenmeden karıştırılır
# Servise sunulur

Not: Ramazan pilavının içerdiği erişte nedeniyle uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir Sahurda tüketilmesi tavsiye edilir

Alıntı Yaparak Cevapla