Konu
:
Kırgız samsısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kırgız samsısı Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırgız samsısı Tarifi
MALZEMELER
1 yumurta
un
su
tuz
1 cay bardağı sıvıyağ
250 gr küçük doğranmış koyun eti
4 adet orta boy küçük doğranmış soğan
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
1 yumurta, tuz, un ve suyla mantı hamuru kıvamında bir hamur yoğurun
Hamur biraz dinlendikten sonra istenilen büyüklükte bezelere ayrılıp açın
Açılan yufkanın içine sıvıyağ sürüp rulo yapın
Yapılan rulo küçük parçalar halinde kesin
Küçük parçalar tek tek açılıp içine yapılan harçtan koyup muska şekli verin
Yağlı tepsiye dizin
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında samsılar kızarana kadar pişirin
Harcı : Küçük küçük doğranmış koyun etlerini ve soğanları tuz ve karabiber ile karıştırın
Pişirmeden çiğ olarak koyun
Bu bir kırgız yemeğidir ve kırgızlar sıvı yağ yerine kuyruk yağı kullanırlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul