Konu
:
Kraliçenin volovanı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kraliçenin volovanı Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kraliçenin volovanı Tarifi
MALZEMELER
6-8 kişi için
¾ su bardağı haşlanmış ince doğranmış mantar
¾ su bardağı haşlanmış tavuk göğsü
1 ½ su bardağı tavuk suyu
1 kahve fincanı ve 1 tatlı kaşığı un
az tuz
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı beyaz şarap
az karabiber
Volovanı için:
Föyöte hamuru
1 yumurta
HAZIRLANIŞI
Hazırlanmış föyöte hamurunun alt ve üstüne un serperek merdane ile yaklaşık 2 mm kalınlığında düzgünce açın
10 cm çapında tırtıllı yuvarlak hamur kalıbı ile 12 adet hamur kesin
Altı tanesini bir tepsiye koyup üzerlerine, kenarlarına damlatmadan çırpılmış yumurta sürün
Diğer 6 hamurun ortalarını 5 cm çapında bir hamur kalıbı ile keserek delik açın
Ortası delik hamurları düzgünce diğer hamurların üzerine kapatın ve serin yerde 20-30 dakika dinlendirip üzerine, etrafına damlatmadan çırpılmış yumurta sürün
Ortadan hızlı ateşte fırında sonra orta ateşli fırında 20-25 dakika pişirin
Delik kısımların içindeki hamurları bıçağın burnu ile çıkarın
Servis ederken volovanın üzerini kapatmak üzere saklayın
Orta ateşte bir tencereye yağı koyup kızdırın
Mantar, tavuk eti, tuzu ve biberi ilave edin
Bir kere karıştırın ve ağır ağır kaynatarak beyaz şarabı çektirin
Unu küçük bir tencereye koyup üzerine tavuk suyunu az bir miktar ekleyip bulamaç yapın
Kalan et suyunu kaynar olarak üzerine ekleyin, karıştırın ağır ateşte 5 dakika kaynatıp etli mantarlı harcın içine ilave edip karıştırın
Volovanların içerisine doldurup servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul