Konu
:
Kestaneli-Elmalı Krep Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli-Elmalı Krep Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli-Elmalı Krep Tarifi
MALZEMELER
8 Krep
2 Golden Elma
600 gr
Kestane Püresi (hazır alınabilir)
1 Limon
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kaşığı Krema
4 Yemek Kaşığı Çekilmiş Fındık (badem veya fıstık da olabilir)
2 Yemek Kaşığı Pudra şekeri (kestane püresi şekerliyse,pudra şekeri gerekmez)
100 gr
Bitter Çikolata
Fındık Büyüklüğünde Tereyağı
HAZIRLANIŞI
Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın, ince doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile ıslatın
Tereyağını yapışmayan tavada eritin, elmaları kısık ateşte 10-12 dakika pişirin
Yumuşayınca ezerek püre haline getirin
Kestane pürenizi (şekersiz ise pudra şekerini de katarak), vanilya ve çekilmiş badem ya da fındığı
elma püresine ekleyin
Kreplerinizin içini bu püre ile doldurun, kese şeklinde kapatın ve ağzını limon ya da portakal kabuğundan keseceğİniz şeritlerle bağlayın
Bifter çikolatayı benmaride eritin, gerekirse biraz süt ilave edin
Bu sosu krepleninizin üzerine dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul