Konu
:
Kestaneli Tart Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Tart Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Tart Tarifi
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1/2 su bardağı tozşeker
200 gr kestaneli krema
5 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
1 su bardağı hindistancevizi rendesi
tarçın
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Una 5 çorbakaşığı tozşekeri katıp, karıştırıp bir masanın üstüne yayın
Bu karışımın ortasına bir
yumurta sarısı ile eritilmiş margarin veya tereyağını yerleştirin
Tümünü karıştırıp hamur haline getirin ve altmışdakika kadar buzdolabında bekletin
Daha sonra buzdolabından çıkarıp, bir tahtanın üzerine açın
Tart kalıplarını yağlayıp içlerini bu hamurla doldurun ve 180 derecede 15-20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın
Bu esnada bir kabın içinde tarçın ile kestaneli kremayı karıştırın
Elde ettiğiniz karışıma çırpılmış yumurta akını ve artan toz şekerle hindistan cevizini ekleyin
Bunu soğumaya bıraktığınız çöreklerin içine dökün ve 180 derecelik fırında bir kaç dakika bekletin
Çöreklerin üst kısmı altın sarısı bir renk alıncaya dek çörekleri fırında bekletin daha sonra çıkarın ve üzerlerine tarçın serpip soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul