Konu
:
Kabaklı Erişte Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Erişte Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Erişte Tarifi
MALZEMELER
350 gr erişte
8 adet küçük boy kabak
3 çorbakaşığı zeytinyağı
2 çorbakaşığı rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
10 adet iri yapraklı frenk fesleğeni
1 çaykaşığının ucunu dolduracak kadar zerdeçal
2 diş sarımsak
tuz, karabiber
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Kabakları yıkadıktan sonra uçlarını kesin ve halka şeklinde doğrayın
Bir tavaya
koyduğunuz zeytinyağında sarımsakları öldürün, sonra yağdan çıkarın
Aynı yağa, kabakları koyup önce kavurun daha sonra hafifce altın sarısı bir renk almalarını sağlayın
Tuz ve karabiberi katıp birkaç dakika pişmeye bırakın
Makarnayı tuzlu, bol suda, diri kalacak şekilde haşlayın
Süzdükten sonra kabakların olduğu tencereye boşaltın
Makarnayı haşladığınız sudan 4 çorbakaşığını bir başka kaba koyup zerdeçalı karıştırın
Bunu makarnaya katın, parçalanmış fesleğen ve peynir rendesini ekleyip karıştırın
2-3 dakika beklettikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul