Yalnız Mesajı Göster

Ispanaklı Mantı (4 Kişilik) Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanaklı Mantı (4 Kişilik) Tarifi



MALZEMELER
250 gr Un
100 gr Süt
2 Adet Yumurta
150 gr Taze Ispanak Yaprağı
100 gr Kıyma
Yarım Demet Maydanoz
Karabiber, Tuz


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirin Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştırın Sulu ve yumuşak kaldıysa biraz daha un ilave edin Sertleşene kadar yoğurun Bezelere ayırın Üzerine nemli bir bez örterek bir süre bekletin
Mantının içi için, kıymayı ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın
Hamuru olabildiğince ince açın Kareler şeklinde kesin Her bir karenin içine malzeme koyun Üçgen şeklinde katlayın Hamurların etrafına çabuk açılmaması için yumurta akı sürün Suyu kaynatın İçine az miktarda tuz ve sıvı yağ koyun Kaynayan suya mantarları atın
Haşladıktan sonra süzerek servis tabağına alın Üzerine yoğurt ve yağda kızartılmış kırmızı biber dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla