Konu
:
Hurmalı Turta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Hurmalı Turta Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hurmalı Turta Tarifi
MALZEMELER
100 gr hurma
250 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru
1 çorbakaşığı mısır nişastası
50 gram şekerkamışı
3 yumurta
1 /4 litre süt
1 limon
100 gr ceviz
1 adet muz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında ılınmış tart hamurunu yayın
Çapı 22-24 cm olan bir kalıba yerkeştirin
Dibine bir çatalla delikler açtıktan sonra folyo serin
Üstüne fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin
Şekeri mısır nişastasıyla karıştırıp 3 yumurta sarısını ve 1 yumurta akını ilave edip çırpmaya devam edin
Sütü katın, karıştırıp kısık ateşte on dakika pişirin
Muzu soyup bir kaba koyun
Limon suyunu katıp krema kıvamına gelinceye kadar bir çatalla ezin
Cevizleri ve çekirdeklerini ayıkladığınız hurmaları iri iri içine doğrayın
Ezilmiş muz ile kuru meyveyi kremaya karıştırın, karişımı hamurun üzerine yayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul