Yalnız Mesajı Göster

Hurmalı Turta Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hurmalı Turta Tarifi



MALZEMELER
100 gr hurma
250 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru
1 çorbakaşığı mısır nişastası
50 gram şekerkamışı
3 yumurta
1 /4 litre süt
1 limon
100 gr ceviz
1 adet muz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında ılınmış tart hamurunu yayın Çapı 22-24 cm olan bir kalıba yerkeştirin Dibine bir çatalla delikler açtıktan sonra folyo serin Üstüne fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin
Şekeri mısır nişastasıyla karıştırıp 3 yumurta sarısını ve 1 yumurta akını ilave edip çırpmaya devam edin Sütü katın, karıştırıp kısık ateşte on dakika pişirin
Muzu soyup bir kaba koyun Limon suyunu katıp krema kıvamına gelinceye kadar bir çatalla ezin Cevizleri ve çekirdeklerini ayıkladığınız hurmaları iri iri içine doğrayın Ezilmiş muz ile kuru meyveyi kremaya karıştırın, karişımı hamurun üzerine yayın

Alıntı Yaparak Cevapla