Konu
:
Havyarlı gözleme Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Havyarlı gözleme Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havyarlı gözleme Tarifi
MALZEMELER
1/2 kg
un
1 yumurta
100 gr havyar
Yeteri kadar su
Tuz
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Un ve yumurta derince bir kaba boşaltılır, su ve tuz ilave edilerek yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur
Yumurta büyüklüğünde yumaklar haline getirilir
Yumaklar oklava kullanılarak teker teker açılır
Yuvarlak bir şekil verilerek inceltilen hamur üzerine havyar sürülür
Kenarları kare şekli verilerek kapatılır
15dk dinlendirildikten sonra tekrar açılır
Teflon tava - sac bir miktar sıvı yağ ile yağlanır
Teker teker açılan hamurlar tavada - sacda altı üstü çevrilerek pişirilir
Geniş bir servis tabağında sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul