Yalnız Mesajı Göster

Galasoş Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Galasoş Tarifi



MALZEMELER
250 gryeşil mercimek,
200 grtereyağı,
1/2 kgkıyma,
1 adet soğan (irice),
2 kaşık salça,
250 gr gurut (kurutulmuş ayran süzmesi)
veya yoğurt süzmesi

HAZIRLANIŞI
Mercimek, et, soğan, salça ve yağ biraz su konularak, mercimek suyu çekinceye kadar pişirilir Diğer taraftan gurut (kurutulmuş ayran süzmesi) veya yoğurt süzmesi sulu bir kıvama gelinceye kadar sıcak suyla ezilerek kaynama noktasına kadar ısıtılır Kaynamasına özen gösterilir, kaynama olursa çökelek haline gelir ve kullanılamaz Hazırlanan bu eriyik önceden tabağa doğranan bayat ekmekler üzerine dökülür Üzerine de bol yağlı mercimek ilave edilerek servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla