Konu
:
Rapunzela mutarotti böreği
Yalnız Mesajı Göster
Rapunzela mutarotti böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rapunzela mutarotti böreği
Malzemeler
[*]Yufka[*]Sucuk[*]Kaşar Peyniri[*]Yumurta[*]Çıtır pane harcı[*]Kızartmak için yağNot: 1 adet yufkadan 4 adet börek çıktığını düşünerek kendinize göre hesaplayın ve iç malzemesini ne kadar koyacağınız da size kalmış, bir kangal sucuk yaklaşık 15 tane börek yapıyor
Hazırlanışı:
Yufkaları dört eşit parçaya bölerek üçgenler elde edin
Sucuk ve kaşarları küçük kareler halinde doğrayın
Üçgenlerin ortasına istediğiniz kadar iç harç koyun ve resimde görüldüğü gibi sarın
Bu şekilde hazırladığınız börekleri önce az tuz ile çırpılmış yumurtaya ardından da çıtır pane harcına bulayın
Kızdırılmış yağda ve orta harlı ateşte kızarıncaya kadar pişirin, altının çok açık olmamasına dikkat edin çünkü yumurtanın da etkisiyle birden kızarıp yanabilirler, yağ iyice ısındıktan sonra ocağınızın ayarını orta seviyeye getirebilirsiniz
Kızaran börekleri sıcak olarak servis yapabilirsiniz
www
tesekkür-edmeyi-unutmayın
bu-ne-biçim-link
webhattı
com
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul