Yalnız Mesajı Göster

Rapunzela mutarotti böreği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rapunzela mutarotti böreği



Malzemeler
[*]Yufka[*]Sucuk[*]Kaşar Peyniri[*]Yumurta[*]Çıtır pane harcı[*]Kızartmak için yağNot: 1 adet yufkadan 4 adet börek çıktığını düşünerek kendinize göre hesaplayın ve iç malzemesini ne kadar koyacağınız da size kalmış, bir kangal sucuk yaklaşık 15 tane börek yapıyor
Hazırlanışı:
  • Yufkaları dört eşit parçaya bölerek üçgenler elde edin
  • Sucuk ve kaşarları küçük kareler halinde doğrayın
  • Üçgenlerin ortasına istediğiniz kadar iç harç koyun ve resimde görüldüğü gibi sarın
  • Bu şekilde hazırladığınız börekleri önce az tuz ile çırpılmış yumurtaya ardından da çıtır pane harcına bulayın
  • Kızdırılmış yağda ve orta harlı ateşte kızarıncaya kadar pişirin, altının çok açık olmamasına dikkat edin çünkü yumurtanın da etkisiyle birden kızarıp yanabilirler, yağ iyice ısındıktan sonra ocağınızın ayarını orta seviyeye getirebilirsiniz
  • Kızaran börekleri sıcak olarak servis yapabilirsiniz
wwwtesekkür-edmeyi-unutmayınbu-ne-biçim-linkwebhattıcom

Alıntı Yaparak Cevapla