Yalnız Mesajı Göster

Mayalı Ekmek (8 Kişilik) Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayalı Ekmek (8 Kişilik) Tarifi



MALZEMELER
1 kg Un
Yeteri Kadar Tuz
1 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Maya
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Yeteri Kadar Su
Üzerine:
2 Çorba kaşığı eritilmiş Tereyağı
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
½ kg Süt
1 Tatlı Kaşığı Karabiber


HAZIRLANIŞI
Unu bir kaba koyarak,ortasını havuz gibi açalım1 su bardağı ılık suda şeker ve mayayı eriterek kabarmasını bekleyelimUnun içine mayayı ve suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelimMayalanması için hamurun üzerine nemli bir bez örterek serin bir yerde bekletelim
Hamur kabarınca örtüyü açarak biraz dinlendirelimHamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlak bezeler yapalımBezelerden istediğimiz boyutta yufkalar açalımSaç üzerinde ya da teflon tavada pişirelim
Sıvı yağ ve tereyağı,karabiber ve sütü ocakta karıştıralımElde ettiğimiz harcı fırça ile pişirdiğimiz ekmeklerin üzerine sürelimEkmekleri üst üste koyarak her tarafının yağlanmasını sağlayalım
Ekmekleri önce ikiye,sonra dörde katlayalımDilediğimiz her yemeğin yanında ekmek yerine servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla