Konu
:
Zeytinyağlı Yer Elması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Yer Elması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Yer Elması
MALZEMELER
1 kg yer elması
2 adet havuç
2 adet patates
Yarım demet pazı
1 yemek kaşığı un
Yarım adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın
Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin
Havucu halka halka doğrayın
Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz
Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın
Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın
Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun
Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın
Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin
Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin
Kapağı kapalı soğutarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul