Konu
:
Porski Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Porski Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Porski Çorbası
_350 gr
tavuk göğsü ve budu
_1 adet defne yaprağı
_150 gr
margarin
_5 çorba kaşığı un
_300 gr
süt
_Yeterince tuz,karabiber
_Bir tutam hindistan cevizi rendesi
1 adet yumurta sarısı
Tavuk defne yaprağı ile haşlanır ve süzülerek soğumaya bırakılır
Margarin tencereye konur ve eritilerek un ilave edilip miyane yapılır(yani kokusu çıkıncaya kadar kavrulur)
Kavrulduktan sonra ateşten alınıp süt ve yumurta sarısı ilave edilir
Haşlanan tavuğun suyu ile koyuluğu ayarlanarak kaynatılır
Tuz,karabiber,hindi stan cevizi ve soğutulup ayıklanan tavuğun etleri doğranarak içine katılır,bir taşım kaynatılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul