Yalnız Mesajı Göster

Porski Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Porski Çorbası



_350 grtavuk göğsü ve budu
_1 adet defne yaprağı
_150 grmargarin
_5 çorba kaşığı un
_300 grsüt
_Yeterince tuz,karabiber
_Bir tutam hindistan cevizi rendesi
1 adet yumurta sarısı



Tavuk defne yaprağı ile haşlanır ve süzülerek soğumaya bırakılırMargarin tencereye konur ve eritilerek un ilave edilip miyane yapılır(yani kokusu çıkıncaya kadar kavrulur)Kavrulduktan sonra ateşten alınıp süt ve yumurta sarısı ilave edilirHaşlanan tavuğun suyu ile koyuluğu ayarlanarak kaynatılırTuz,karabiber,hindi stan cevizi ve soğutulup ayıklanan tavuğun etleri doğranarak içine katılır,bir taşım kaynatılır

Alıntı Yaparak Cevapla