Konu
:
Ispanaklı Tavuk Göğsü Gratin
Yalnız Mesajı Göster
Ispanaklı Tavuk Göğsü Gratin
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ispanaklı Tavuk Göğsü Gratin
500 gr
ispanak yapraklari
500 gr
tavuk gögsü
yeterince rendelenmis kasar peyniriyag (kati veya sivi)
tuz, karabiber, kekik
sebzeli buillon
iki üc dal maydonoz
tavuk gögüslerini ince uzun kesiniz (schnitzel sekli)
Iki tatli kasigi sebze buillon yarim litre suda eritiniz
Tavuk gögüslerini hafif haslayiniz
haslanmis tavuklari üstü kapali bir sekilde bekletiniz
(suyu dökmeyiniz)
Bu arada ispanaklari iyice yikayip süzdükten sonra bir kasik siviyag ile kizartiniz, yapraklar tamamen pürelesmeden bir kaba bosaltip tuz ve karabiberle baharatlayiniz
Istege göre ufak bir soganda rendelenebilir
Karisimi karistirdiktan sonra tavuk gögüslerine birer tatli kasigi dolusu doldurularak sarma seklinde sarilir ve bir kürdan ile tutturulur
Hafif cukurlu bir kabi kati yag ile yaglayiniz ve tavuklari icine diziniz
Dizdikten sonra haslama suyunu tavuklarin üzerinden gezdiriniz
Kekik ile baharatladiktan sonra rendelenmis kasarlari üzerlerine dökünüz
Daha önce isitilmis firinda 200 derecede yaklasik 30-45 dakka arasi pisiriniz
Peynirler kizarana kadar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul