Yalnız Mesajı Göster

Ispanaklı Tavuk Göğsü Gratin

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanaklı Tavuk Göğsü Gratin



500 gr ispanak yapraklari
500 gr tavuk gögsü
yeterince rendelenmis kasar peyniriyag (kati veya sivi)
tuz, karabiber, kekik
sebzeli buillon
iki üc dal maydonoz



tavuk gögüslerini ince uzun kesiniz (schnitzel sekli)Iki tatli kasigi sebze buillon yarim litre suda eritiniz Tavuk gögüslerini hafif haslayiniz haslanmis tavuklari üstü kapali bir sekilde bekletiniz (suyu dökmeyiniz)Bu arada ispanaklari iyice yikayip süzdükten sonra bir kasik siviyag ile kizartiniz, yapraklar tamamen pürelesmeden bir kaba bosaltip tuz ve karabiberle baharatlayiniz Istege göre ufak bir soganda rendelenebilir Karisimi karistirdiktan sonra tavuk gögüslerine birer tatli kasigi dolusu doldurularak sarma seklinde sarilir ve bir kürdan ile tutturulur Hafif cukurlu bir kabi kati yag ile yaglayiniz ve tavuklari icine diziniz Dizdikten sonra haslama suyunu tavuklarin üzerinden gezdiriniz Kekik ile baharatladiktan sonra rendelenmis kasarlari üzerlerine dökünüz

Daha önce isitilmis firinda 200 derecede yaklasik 30-45 dakka arasi pisiriniz Peynirler kizarana kadar

Alıntı Yaparak Cevapla