Konu
:
babagannuş
Yalnız Mesajı Göster
babagannuş
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
babagannuş
Malzemeler
- 1 adet Kemer patlıcan
- 1/4 su bardağı çırpılmış yogurt
- 2 Çorba kaşığı Tahin
- 1 Çorba kaşığı Limon suyu
- 2 diş Sarmısak
- 2 Çorba Kaşığı Sızma Zeytinyağı
- Süsleme için ince kıyılmış maydanoz
- Kırmızı pul biber ve Tuz
Yapılışı
Patlıcanı çatalla muhtelif yerlerinden deldikten sonra kabukları simsiyah yanana kadar közleyiniz
Közlemeden sonra ılımaya bırakınız
Ilımış patlıcanları sapından tutarak aşağıya doğru bir bıçak yardımı ile yanmış kabuklarını soyunuz
Patlıcanı küçük parçalara ayırarak mutfak robotuna koyunuz
Üzerine macun haline gelene kadar dövülmüş sarmısağı, tahini, çırpılmış yoğurdu ve tuzu ilave ettikten sonra çekiniz
Limonuda ilave ederek karıştırınız
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sızma zeytinyağını gezdiriniz, kırmızı pul biber ve maydanozla da süsledikten sonra servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul