Konu
:
yuvalama
Yalnız Mesajı Göster
yuvalama
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
yuvalama
MALZEMELER
250 gr
parça kuzu eti
200 gr
kıyma
1 bardak pirinç
1 bardak nohut
8 bardak su
4 bardak yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Nohutu geceden ıslatın
Pirinci yıkayıp, soğuk suda 1 saat bekletin
Kıyma, pirinç, tuz ve karabiberi blenderda karıştırın
Elinizi ıslatarak, nohut büyüklüğünde köfteler yapın
Köfteleri kaynayan tuzlu suda 2 dakika pişirip, çıkarın
Kenarda bekletin
Nohutu etle birlikte pişirin
Suyunu ve tuzunu ekleyin
Etler pişince, yuvalamaları içine atıp, kaynatın
Yoğurdu yumurtayla birlikte çırpın
Çorbanın içine yavaş yavaş karıştırın
Kaynamaya başlayana kadar, karıştırma işlemini sürdürün
20 dakika kaynatın
Kızgın yağa naneyi dökün ve yağı çorbanın üzerine gezdirin
Servise hazırlayın
Yuvalama, Antep?e özgü bir yemektir
Ne MutLU Antepliyim diyene
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul