Konu
:
Bademli mousse
Yalnız Mesajı Göster
Bademli mousse
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli mousse
Malzemeler:
* 4 yaprak jelatin
* 200 gr labne peyniri
* 300 ml süt
* 100 gr krem şanti
* 1 çorba kaşığı acıbadem likörü
* 100 gr kıyılmış badem
* 2 yumurta akı
* Tuz
* 60 gr pudra şekeri
* 250 gr böğürtlen
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 2-3 çorba kaşığı portakal suyu
* Yarım limon
Hazırlanması:
* Jelatin yapraklarını soğuk suda eritin
Labne peynirini çırpın
* Sütü ısıtın
Jelatini sudan çıkarın
Suyunu süzdükten sonra sütün içinde eritin
Jelatinli sütü, labne peyniri ile iyice karıştırın
* Krem şantiyi hazırlayın
Yarım limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın
* Ardından krem şantiyi, limon kabuğunu, limon suyunu, bademi ve likörü peynirli karışıma ilave edin
* Yumurta akını bir tutam tuz ile çırpın
Üzerine pudra şekeri ekip peynirli karışıma ilave edin ve iyice karıştırın
Karışımı buzdolabına alıp en az üç saat soğumaya bırakın
* Böğürtleni ayıklayıp yıkayın
Birkaç tanesini kenara ayırın
Kalanları 100 ml suyun içinde ısıtın
Bir süzgeçten geçirin
Sos için böğürtlen suyunu, şeker ile karıştırın
Sosu ısıtın ama kaynamamasına dikkat edin
Ardından hazırladığınız sosu soğumaya bırakın
* Hazırladığınız mousse’dan üçgen formlar kesip tabaklara yerleştirin
Üzerine ya da yanına sos döküp birkaç böğürtlen ile süsleyerek servis yapın
Dilerseniz servis tabağını değişik taze baharatlarla da süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul