Yalnız Mesajı Göster

Ambar reçeli

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ambar reçeli




Malzemeler:
* 1 portakal
* 1 limon
* 1 greyfurt
* 7 + 1 bardak su
* 1,750 kg toz şeker
Hazırlanması:
* Portakal, limon ve greyfurtu yıkayın, sivri ve siyah kısımlarını kesin, kabuklarını soymayın Kuşbaşı doğrayın, bu arada çıkan çekirdekleri atın Bir kaba bu parçaları ve 1 bardak suyu koyup blendırla hepsini iyice ufalayın
* Karışımı pişireceğiniz tencereye alıp 7 bardak su ekleyin, kapağını kapatıp oda sıcaklığında 4-5 saat bekletin (Ara sıra tahta kaşıkla karıştırın) 40-45 dakika pişirin (Oluşan köpükleri kaşıkla alın)
* Sonra şekeri ekleyin, bir saat de şekerle pişirip jöle kıvamına gelince altını kapatın Hafif ılıkken kavanoza boşaltın

Alıntı Yaparak Cevapla