Konu
:
Ambar reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Ambar reçeli
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ambar reçeli
Malzemeler:
* 1 portakal
* 1 limon
* 1 greyfurt
* 7 + 1 bardak su
* 1,750 kg toz şeker
Hazırlanması:
* Portakal, limon ve greyfurtu yıkayın, sivri ve siyah kısımlarını kesin, kabuklarını soymayın
Kuşbaşı doğrayın, bu arada çıkan çekirdekleri atın
Bir kaba bu parçaları ve 1 bardak suyu koyup blendırla hepsini iyice ufalayın
* Karışımı pişireceğiniz tencereye alıp 7 bardak su ekleyin, kapağını kapatıp oda sıcaklığında 4-5 saat bekletin
(Ara sıra tahta kaşıkla karıştırın) 40-45 dakika pişirin (Oluşan köpükleri kaşıkla alın)
* Sonra şekeri ekleyin, bir saat de şekerle pişirip jöle kıvamına gelince altını kapatın
Hafif ılıkken kavanoza boşaltın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul