Konu
:
Tropikal Reçel
Yalnız Mesajı Göster
Tropikal Reçel
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tropikal Reçel
Malzemeler:
* 1 papaya (yaklaşık 300 gr)
* 1 küçük ananas (yaklaşık 300 gr)
* Yarım kavun (yaklaşık 500 gr)
* 2 limonunun suyu ve rendelenmiş kabuğu
* 150 gr esmer toz şeker
* 500 gr reçel şekeri (2:1)
* 5 çorba kaşığı rom
Hazırlanması:
* Tüm meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra minik minik doğrayın
Toplam ağırlık yaklaşık 900 gr olmalı
* Meyve karışımını limon suyu ve kabukları, şeker, reçel şekeri ve romla karıştırın
* Karıştırarak, reçel şekeri paketinin üzerindeki tarife göre 3-4 dakika kaynatın
Üstte biriken köpüğü alın
* Reçeli kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın
Ters çevirerek 5 dakika temiz bir mutfak örtüsü veya havlunun üzerinde bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul