Yalnız Mesajı Göster

Tropikal Reçel

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tropikal Reçel




Malzemeler:
* 1 papaya (yaklaşık 300 gr)
* 1 küçük ananas (yaklaşık 300 gr)
* Yarım kavun (yaklaşık 500 gr)
* 2 limonunun suyu ve rendelenmiş kabuğu
* 150 gr esmer toz şeker
* 500 gr reçel şekeri (2:1)
* 5 çorba kaşığı rom
Hazırlanması:
* Tüm meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra minik minik doğrayın Toplam ağırlık yaklaşık 900 gr olmalı
* Meyve karışımını limon suyu ve kabukları, şeker, reçel şekeri ve romla karıştırın
* Karıştırarak, reçel şekeri paketinin üzerindeki tarife göre 3-4 dakika kaynatın Üstte biriken köpüğü alın
* Reçeli kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın Ters çevirerek 5 dakika temiz bir mutfak örtüsü veya havlunun üzerinde bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla