Konu
:
Brezilya Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Brezilya Pilavı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Brezilya Pilavı
MALZEMELER
250 gram soyulmus karides
2 su bardagi pirinç
1 tatlikasgi salça
1 dis sarimsak
2 adet sogan
300 gr sulu domates
6 çorbakasigi zeytinyagi
600 gr etsuyu
tereyagi ya da margarin
toz kirmizi biber
maydanoz
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatin
Agzini kapatip 200 derecelik firinda yaklasik 15 dakika birakin
Pirinç
etsuyunu çekmeli
Bu arada soganlari ve soyulmus sarimsaklari ince ince
kiyip dört çorbakasigi zeytinyaginda öldürün
Kaynar suda birkaç dakika
beklettiginiz domatesleri soyun, ikiye dograyip çekirdekli kismini
temzleyip, çikarin, seritler halinde dograyin
Domatesleri pirince ekleyin ve
5 dakika kadar pisirin
Bu arada karidesleri iki çorbakasigi zeytinyaginda
çevirin
Bir kapta, çatal yardimiyla pirinçleri ayirin ve ceviz büyüklügünde tereyagi
veya margarini katin
Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla
karistirdiginiz salçayi ekleyin
Karisima aci toz kirmizi biber ilave edip karistirin
Isiya dayanikli bir firin
kabini yaglayin, pirinci koyun
Üstüne kusbasi iriliginde biraz tereyagi veya
margarin koyun
Kiyilmis maydanozu serptikten sonra önceden isitilmis
200 derecelik firinda 8 dakika kadar pisirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul