Yalnız Mesajı Göster

Çatal Aşı - Çatal Aşı Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çatal Aşı - Çatal Aşı Tarifi



Çatal Aşı - Çatal Aşı Tarifi

Malzemeler: (6 kişilik)

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı yarma (kırık)
1 adet soğan (kuru)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı biber (kırmızı toz)
1 çay kaşığı nane
6 su bardağı su

Hazırlanışı: Tencereye yağ konulur Soğanlar ince ince kıyılır Pempeleşinceye kadar kavrulur Nane, biber ilave edilir 3 su bardağı su konulup, kaynamaya başlayınca mercimek ilave edilir 20 dakika kaynayınca 3 bardak sıcak su ilave edilip, yarma eklenir 20 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tuzu eklenir Ateşi kısılır 10 dakika kadar kaynadıktan sonra servise hazırdır

Not: Geleneksel Çorum yemeğidir Çorum ve çevre ilçelerde de yapılırYanında turşu ve yeşil soğanla servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla