Konu
:
Duvaklı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Duvaklı Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Duvaklı Pilav
Malzemeler:
1 adet yufka
2 su bardağı pirinç
250 gr kuşbaşı haşlanmış et
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış mantar
1 adet iri rendelenmiş havuç
1 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
1 kesme şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
2 bardak su
Yapılışı:
Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat bekletin
Yıkayıp süzün
Tencerede yağı kızdırın ve etleri koyun
Bir iki kez çevirin
2 bardak suyu, defne yaprağını, tuz ve şekeri ilave edip kaynatın
Kaynayınca pirinci ekleyip karıştırın
Bezelye, havuç, nohut ve mantarı üzerine yayın
Kısık ateşte 10 dakika pişirin
Bir fırın kabuğunu yağlayın
Yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yayın
Hazırladığınız pilavı içine koyun
Dışarıda kalan kenarlarını tepsinin ortasına toplayın
Kese şekli verin ve üzerine yağ sürün
170 derecelik fırında yufka kızarana kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul