Konu
:
Gaziantep mutfağından 8 kebap tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gaziantep mutfağından 8 kebap tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gaziantep mutfağından 8 kebap tarifi
kabukları soyulur ve çok ince doğranır
Kıyma
üzerine zeytinyağı ve tuz konulup çok kurutmadan kavrulur
Kavrulduktan sonra kırmızı biber ve karabiber konulur
Bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlanır
İnce doğradığımız patlıcanlar hafif ateşte ılıtılır
ısınan patlıcanın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ilave edilip karıştırılır
eksikse tuzu ilave edilir
Sarımsaklı yoğurtla karıştırdığımız patlıcanların üzerine kavurduğumuz kıyma konulur
Bu karışım büyük bir servis tabağına çekilip üzerine kavrulmuş kıyma konulup sıcak servis yapılır
Eğer istenirse kıymasına
ince doğranmış yeşil biber ve kabuğu soyulmış küçük doğranmış domates konabilir
tuz
karabiber
domates salçası
biber salçası
sarımsak eklenip karıştırılır
Terbiyelenmiş etler şişe 4-5 et
bir kuyruk gelecek şekilde dizilir
Harı geçmiş ateşte pişirilir
Domatesler yıkandıktan sonra 4 parçaya bölünür
Kesilen domatesler şişlere saplanır
Kabukları yanmayacak şekilde pişirilir
Pişirilmiş domatesler kabukları soyularak servis tabağına alınıp ezilir
İnce doğranmış yeşilbiber domateslerin üzerine ilave edilir
Pişmiş kebaplar domates ve biber sosunun üzerine konur
Domates ve biber sosunun üzerine etler terbiyelenmeden de pişirilip servis yapılabilir
kırmızıbiber
toz sumak ekşisi
Hazırlanışı:
Ciğerler kuşbaşı etlerden daha küçük doğranır
Şişe 4-5 ciğer
1 kuyruk saplanır
Harı geçmiş ateşte pişirilir
Piyazın hazırlanışı:
İnce ince soğan doğranır
maydanozlarda ayıklanıp ince doğranır
Maydanoz ve soğan karıştırılıp üzerine tuz
kırmızıbiber
toz sumak eklenip iyice karıştırılır
Ciğer kebabı açık ekmekle tuz ve kimyon dökerek üzerine de piyaz eklenerek sıcak olarak yenilir
karabiber ve suyla yoğrulur
Etler ceviz büyüklüğünde yuvarlanır
Soğanların kabukları soyulmadan
püsküllü tarafından tepesi kesilip
ikiye kesilir
Şişe bir soğan bir et gelecek şekilde saplanır
Mangalda piştikten sonra bir tepsiye çekilir
Nar ekşisi biraz sulandırılıp kebabın üzerinde gezdirilir
Kebap ağzı kapalı olarak yarım saat bekletilir
5 kg taze baş sarımsak
Tuz
Karabiber (isteğe göre)
Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı:
Kıyma yeterince tuz
karabiber ve suyla yoğrulur
Et ceviz büyüklüğünde yuvarlanır
Sarımsakların dişleri ayrılmadan ikiye kesilir
Şişe bir sarımsak bir et gelecek şekilde saplanır
Kor haline geçmiş ateşte pişirilir
Pişen kebapların üzerine biraz su gezdirilip
ağzı kapalı bir kapta ateşin üzerinde 10 dakika kadar bekletilir
Sıcak olarak açık ekmekle servis yapılır
ince ince doğranır
Sarımsaklar kabuğu soyulup yıkanarak ince ince doğranır
Kıymaya maydanoz
sarımsak
karabiber ve yeterince tuz ilave edilip yoğrulur
Ceviz büyüklüğünde kıyma alınıp avuç yardımıyla uzatılarak yassı olarak şişe saplanır
(adana kebap şişine ) Orta harlı ateşte pişirilir
kuşbaşı ete zeytinyağı
tuz
domates ve biber salçası
kırmızı biber
sarımsak
karabiber
nane ilave edilerek bekletilir
Terbiyelenmiş etler şişe 6-7 et
bir kuyruk şeklinde saplanır
Kuyruklar etlerin arasına gelecek şekilde saplanır
Harı geçmiş ateşte çevrilerek pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul