Konu
:
kazan kebabı
Yalnız Mesajı Göster
kazan kebabı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
kazan kebabı
Kazan Kebabı
o nedenle adina Kazan Kebabi deniyor
Patlican ve domatesle yapilan yemekleri seviyorsaniz Sanliurfa'nin bu yemegine de bayilacaksiniz demektir
Gecenlerde aklima evlendigimden beri bu yemegi hic pisirmedigim geldi ve hemen malzemeleri alip yapmaya karar verdim
Ne kadar da ozlemisim
Daha once esim hic yememisti ve cok begendi
Iki kisi koca tencereyi bitirdik ve hic de pisman olmadikDenemenizi tavsiye ediyorum
begeneceginize eminim
Simdiden afiyet olsun:
Mazlemeler:
*
3 adet orta boy patlican
*
2 adet iri domates
*
500 g orta yagli kuzu kiyma (dana kull******r ete 1 y
k
yag eklemeli)
*
1 adet orta boy sogan(ince dogranmis)
*
1+1 y
k
salca
*
1/2 c
k
karisik baharat
*
Biraz tuz
*
1 t
k pul biber
*
1/2 s
b
su
*
3 y
k
sivi yag
Karisik Baharat icin 3 y
k
karabiber
2 y
k
tarcin
1 t
k
karanfil ve 1 t
k
yenibahari guzelce harmanlayin
Yapilisi:
1
Et
baharat
sogan
karabiber
pul biber ve bir y
k
salcayi derin bir kapta yogurun
2
Patlicanlarin sap kismini ve domateslerin tepesini bir kapak gibi kesin
3
Patlicanlari verev sekilde 2-3 yerinden kesin; ama dilimlemeyin (yani dibine kadar kesmeyin
butun kalmasi lazim)
Domatesleri de iki yerinden boyuna kesin ve yine koparmamaya ozen gosterin
4
Hazirladiginiz etten parcalar koparip minik kofteler yapin
Kestiginiz patlican ve domatesin yariklarini bu etleri yerlestirin
yerlestirirken patlican dilimlerini ana parcasindan koparmamaya ozen gosterin
5
Kebaplari teflon bir tencereye yarik kisimlari fotografdaki gibi uste gelecek sekilde yerlestirin
Kalan bir y
k
salcayi yarim s
b
suda iyice eritip kebaplarin uzerine gezdirin
Iki y
k
sivi yagi da kebaplarin uzerine gezdirdikten sonra tencerenin kapagini kapatin ve patlicanlar ve domatesler pisinceye kadar kisik ateste pisirin
Seklini bozmadan spatula yardimi ile tabaklara alip (koparsa bile onemli degil tabaga bitistik olarak yerlesirirsiniz)
arpa sehriyeli pirinc pilavi ve bol kopuklu ayran ile servis yapin
Mutlaka ama mutlaka deneyin derim
parmaklarinizi da birlikte yiyeceginize garanti veriyorum! Hazirladiginiz salcali su
yemek pistikten sonra yag ile birlikte harika bir sos olusturuyor; servis yaparken tabaklara birer kasik sos ekleyip ekmeginizi (esimle denedik cok leziz oluyor) bandirin Pisirme esnasinda yemek suyunu tamamen cekmesine ragmen hala tam pismemis ise bir miktar sicak su daha ekleyebilirsiniz
3- 4 kisilik
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul