Konu
:
Bayburt mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Bayburt mutfağı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayburt mutfağı
Bayburt sofrası yazıp da zironu atlarsanız Bayburtlular tefe koyup çalar hepinizi
ZİRON:
Erişteyi herkes bilir diye düşünüyorum erişte hamuru açılıp odun ateşinde kızartılır
Soğuyunca dürüm yapılıp 2-3 parmak kalınlığında kesilir
Bunları tepsiye dizip fırınlarsınız ve istediğiniz zaman yemek üzere poşetlerl kaldırırsınız
Yemek istediğinizde istediğiniz miktarı fırına girebilecek bir kaba yan yana düzgünce yerleştirip üzerine hepsi yumuşayacak şekilde süt dökersiniz ve fırına salarsınız
Makarna gibi iyice yumuşar
Servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı(kıymalıda olabilir)sos hazırlanıp dökülür
Bir nevi mantı diyebilirsiniz çok lezzetlidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul