Yalnız Mesajı Göster

Bayburt mutfağı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayburt mutfağı



Bayburt sofrası yazıp da zironu atlarsanız Bayburtlular tefe koyup çalar hepinizi

ZİRON:
Erişteyi herkes bilir diye düşünüyorum erişte hamuru açılıp odun ateşinde kızartılırSoğuyunca dürüm yapılıp 2-3 parmak kalınlığında kesilirBunları tepsiye dizip fırınlarsınız ve istediğiniz zaman yemek üzere poşetlerl kaldırırsınız
Yemek istediğinizde istediğiniz miktarı fırına girebilecek bir kaba yan yana düzgünce yerleştirip üzerine hepsi yumuşayacak şekilde süt dökersiniz ve fırına salarsınızMakarna gibi iyice yumuşarServis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı(kıymalıda olabilir)sos hazırlanıp dökülürBir nevi mantı diyebilirsiniz çok lezzetlidir

Alıntı Yaparak Cevapla