Yalnız Mesajı Göster

Saray Kebabı Tarifi ( Osmanlı Mutfağı )

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Kebabı Tarifi ( Osmanlı Mutfağı )



Saray Kebabı Tarifi ( Osmanlı Mutfağı )

MALZEMELER
200 gr Dana Eti ( Tranç Eti ) Yağsız ve Sinirsiz ( Kuşbaşı )
100 gr Kültür Mantarı
50 gr Krema
100 gr Tereyağ
½ Orta boy Yarım Baş Soğan
Yarım limon
Arzu Edilen Miktarda da Tuz ve Karabiber



YAPILIŞI
1 – Kültür mantarını,yıkayıp süzdükten sonra 30 dakika limonlu ve tuzlu suda bekletelim

2 – Beklenen mantarları ortadan dörde bölüp susuz olarak ocağa koyalım,suyunu çekene
kadar bekletelim

3 – Tencerede tereyağını kızdırın,kızan yağa soğan ilave ederek pembeleşinceye kadar
kavurun,daha sonra kuşbaşı eti ve mantarı ilave edin suyunu çekene kadar kavurun

4 – Su ve kremayı ayrı bir kapta karıştırın,daha sonra tencerenin içine dökün,tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra kısık ateşte 1 saat bekletinSARAY KEBABI’mız hazır afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla