Yalnız Mesajı Göster

Keşküllü Elma Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşküllü Elma Tatlısı



Keşküllü Elma Tatlısı





MALZEMELER:


5 orta boy elma

10 kaşık şeker

1,5 bardak su


1 adet küp doğranmış muz

1 paket hazır keşkül

3 bardak süt



YAPILIŞI:


Elmaları soyup bölmeden çay kaşığı yardımıyla içlerini oyun

Tencereye alıp her birinin içine 2 kaşık şeker dökünSuyuda ilave edip kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin


Pişen elmaları servis tabağına alıp oyuk yerlerine küp doğranmış muzları doldurun


Ardından keşkülü hazırlayın

Bunun için paketin üzerinde yazan süt miktarından yarım bardak eksik sütle keşkülü pişirin ve elmaların üzerine dökün


Dövülmüş fındıkla süsleyin İyice soğuyunca servis yapın



Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla