Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Fasulye Pilakisi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Fasulye Pilakisi



Zeytinyağlı Fasulye Pilakisi


Malzemeler:
- 2 bardak Kuru Fasulye (iri cins)
- 3 adet Kuru Soğan
- 5-6 diş Sarımsak
- 2 adet Domates
- 2 tane Havuç
- 1 demet Maydanoz
- 1 bardak Zeytinyağ
- 2 Kesme Şeker
- yeterince Tuz

Yapılışı:
Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır Ertesi gün bu su dökülerek, yeniden konulan su ile haşlanır

Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik Zeytinyağ konur Halkalar halinde doğranmış kuru soğan, 5-6 diş Sarımsak, küçük küçük ya da ince ince kesilmiş havuçlar aynı anda konularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Üzerine kabukları doyularak küçük küçük doğranmış ya da rendelenmiş domates konulurak 2-3 dakika daha kavrulur

Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır Tavadaki malzemenin üzerine konulur Üzerine tuz ve 2 kesmeşeker konulur İyice pişirilir
Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla servis yapılır

Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla