Konu
:
Katmer Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Katmer Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katmer Tatlısı
Katmer Tatlısı:
Malzemeler:
Hamuru:
1 yumurta
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
150gr tereyağı
Kızartmak için:
750ml sıvıyağ (daha az veya çok olabilir)
Şerbeti:
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
yarım limon
Hazırlanması:
[*]Şerbeti için şekerle suyu kaynatın
Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp soğutun
[*]Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın
Altı parçaya ayırın
Her birini 15cm çapında açın
100gr tereyağını eritip (malzemelerden ayrıca) her parçayı yağlayıp üst üste koyun
(en üstü yağlanmayacak) Yağ biraz donunca merdaneyle inceltip (35-40cm çapında) yufka haline getirin
Rulo şeklinde sarın
10-15 dakika buzlukta ardından 30 dakika buzdolabının alt gözünde bekletin
1 parmak eninde verev veya yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartın
[*]Kızarttığınız tatlıları anında soğuk şerbete atın
Şerbetin içinden alıp hindistan cevizi, ceviz veya fıstık serperek servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul