Yalnız Mesajı Göster

Düğme Tatlısı Tarifi ve Yapılışı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğme Tatlısı Tarifi ve Yapılışı






DÜĞME TATLISI

Malzemeler:

2 sbardağı irmik
1 su bardağı un
2 yumurta
2 çorba kaşığı soyulmuş badem
2 çorba kaşığı vişne reçeli
250 grmargarin
vanilya
limon kabuğu rendesi
1 fincan soda
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
3 sbaradğı şeker
3 sbardağı su
1/2 limon suyu

Yapılışı:

Önce şeker ve suyu 10 dakika kaynatın Limon suyunu ilave edin 5 dakika daha kaynatın böylece şerbet hazır olsun Soğumaya bırakın
İrmik ve margarini birlikte kavurun(kısık ateşte) Soğuduktan sonra;Un + yumurta + vanilya
+ limon kabuğu rendesi + soda + kabartma tozu ile bir hamur hazırlayın Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve yuvarlayınOrtasını çukurlaştırın Tepsiye dizin 180 derece fırında pişirin Fırından çıkan hamurların üzerine şerbeti gezdirinOrta göbeklerine marmelat ve badem koyup 2-3 saat dinlendirin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla