Konu
:
Düğme Tatlısı Tarifi ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Düğme Tatlısı Tarifi ve Yapılışı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düğme Tatlısı Tarifi ve Yapılışı
DÜĞME TATLISI
Malzemeler:
2 s
bardağı irmik
1 su bardağı un
2 yumurta
2 çorba kaşığı soyulmuş badem
2 çorba kaşığı vişne reçeli
250 gr
margarin
vanilya
limon kabuğu rendesi
1 fincan soda
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 s
baradğı şeker
3 s
bardağı su
1/2 limon suyu
Yapılışı:
Önce şeker ve suyu 10 dakika kaynatın
Limon suyunu ilave edin 5 dakika daha kaynatın böylece şerbet hazır olsun
Soğumaya bırakın
İrmik ve margarini birlikte kavurun
(kısık ateşte) Soğuduktan sonra;Un + yumurta + vanilya
+ limon kabuğu rendesi + soda + kabartma tozu ile bir hamur hazırlayın
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın ve yuvarlayın
Ortasını çukurlaştırın
Tepsiye dizin
180 derece fırında pişirin
Fırından çıkan hamurların üzerine şerbeti gezdirin
Orta göbeklerine marmelat ve badem koyup 2-3 saat dinlendirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul